Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Enviropolícia obvinila muža za protiprávny výrub stromov v Bratislave

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Polícia zároveň upozorňuje občanov, že výruby stromov a krov sú zákonne upravené a nie je možné ich vykonávať svojvoľne.

Bratislava 14. februára (TASR) - Enviropolícia obvinila muža, ktorý nechal v bratislavských Rusovciach protiprávne vyrúbať stromy na cudzích pozemkoch. Hodnotu stromov vyčíslili na 13.000 eur. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

Priblížil, že obvinený nechal do februára 2023 na cudzích pozemkoch vyrúbať 16 stromov. "Zabezpečil pilčíka, ktorému na tento účel poskytol motorovú pílu a bez príslušného platného povolenia orgánu ochrany prírody mu uložil pokyn na 'vyčistenie' uvedeného pozemku," povedal. Mužovi, ktorý čelí obvineniu pre úmyselný prečin porušovanie ochrany stromov a krov, v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až do troch rokov.

Polícia zároveň upozorňuje občanov, že výruby stromov a krov sú zákonne upravené a nie je možné ich vykonávať svojvoľne. V prípade porušenia zákona sa môžu dopustiť priestupku, správneho deliktu alebo trestného činu.