Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

Fakultná nemocnica v Nitre očakáva v októbri vyrovnaný rozpočet

Na snímke areál fakultnej nemocnice v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V priebehu októbra chce nitrianska FN spustiť realizáciu vyšetrení prostredníctvom angiolinky na dennej báze, ktoré budú určené pre jej pacientov.

Nitra 28. septembra (TASR) - Vedenie Fakultnej nemocnice (FN) Nitra predpokladá, že v priebehu októbra tohto roka sa dopracuje k vyrovnanému rozpočtu. Zároveň sa podarilo zabezpečiť nové materiálno-technické vybavenie a rozšíriť komfort pre zdravotnícky personál, informovala nemocnica.

Tá sa pripravuje aj na niekoľko zmien, ktoré by mali byť zrealizované počas nasledujúceho mesiaca. Od 1. októbra začne na chirurgickej klinike fungovať jednodňová chirurgia. Prvý októbrový týždeň by sa mala začať inštalácia najmodernejších zobrazovacích diagnostických prístrojov CT a RTG v rámci oddelenia rádiológie. Vedenie nemocnice očakáva aj návrat odídených lekárskych kapacít na svoje pôvodné oddelenia a kliniky.

V priebehu októbra chce nitrianska FN spustiť realizáciu vyšetrení prostredníctvom angiolinky na dennej báze, ktoré budú určené pre jej pacientov. Začať by sa mala rekonštrukcia priestorov denného psychiatrického stacionára s podporou zdrojov plánu obnovy a nemocnica tiež plánuje spustiť verejné obstarávanie na zhotoviteľa rekonštrukcie novej očnej kliniky. "V najbližšom období otvoríme ambulancie všeobecného lekárstva, pracovnej medicíny, pediatrie a onkogynekológie," informovala nemocnica.

Jej vedenie zároveň potvrdilo, že má záujem o výstavbu urgentu druhého typu. "Aktuálne sa hľadá vhodný dátum na začatie výstavby, aby sme v horizonte 15 mesiacov odovzdali urgent druhého typu pacientom. Získali sme nemalé finančné prostriedky z plánu obnovy, ktoré chceme využiť na zvyšovanie úrovne poskytovanej zdravotnej starostlivosti," deklarovala nemocnica.