Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

DOD na farme v Bottove prilákal aj Bratislavčanov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jozef Poliak

Deň otvorených dverí zorganizovali celkovo na 38 mliečnych farmách na celom Slovensku a dokopy ho podľa organizátorov navštívilo vyše 1700 ľudí.

Bottovo 24. júna (TASR) – Niekoľko desiatok ľudí, prevažne detí v sprievode rodičov, navštívilo počas dňa otvorených dverí koncom tohto týždňa farmu v Bottove v okrese Rimavská Sobota. Ako TASR prezradil Miroslav Juríček z Roľníckej spoločnosti Bottovo, boli medzi nimi aj návštevníci z takmer 300 kilometrov vzdialenej Bratislavy.

„Pre deti aj dospelých sme pripravili ochutnávku jogurtov a kto chcel, mohol skúsiť aj surové kravské mlieko. Pozreli si tiež kŕmenie teliatok, naše stádo dojníc a poľnohospodárske mechanizmy, vďaka čomu mohli bližšie spoznať život na farme,“ priblížil Juríček.

Deň otvorených dverí zorganizovali celkovo na 38 mliečnych farmách na celom Slovensku a dokopy ho podľa organizátorov navštívilo vyše 1700 ľudí. Podujatie bolo realizované v rámci projektu Adoptuj kravičku a kampane Slovenská mliečna rodina.

Adoptuj kravičku je webová aplikácia, umožňujúca virtuálnu adopciu kravičiek a zábavu s adoptovanou kravičkou. Cieľom projektu je vypestovať u detí pozitívny vzťah ku zvieratám a správne stravovacie návyky, a tiež ukázať deťom i rodičom, že základom pre mliečne výrobky je mlieko od živých kráv, o ktoré sa musia slovenskí poľnohospodári dobre starať.

Projekt Adoptuj kravičku sa realizuje na Slovensku od septembra minulého roka. Zapojilo sa doň 78 mliečnych fariem, ktoré ponúkli na virtuálnu adopciu celkom 11.000 kráv. Zatiaľ je adoptovaných 2665 z nich, ostatné čakajú na svojho nového majiteľa.