Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Farníci odohrajú v centre Prešova živú poslednú večeru a krížovú cestu

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Farníci a dobrovoľníci z prešovskej mestskej časti Nižná Šebastová odohrajú aj tento rok poslednú večeru a krížovú cestu.

Prešov 31. marca (TASR) – Farníci a dobrovoľníci z prešovskej mestskej časti Nižná Šebastová odohrajú aj tento rok poslednú večeru a krížovú cestu. Na oboch sa bude podieľať približne 30 ľudí.

Poslednú večeru priblížia herci v stredu (1.4.) o 17.00 h pred Konkatedrálou sv. Mikuláša v centre Prešova. Tu sa Ježiš rozlúči so svojimi učeníkmi a príbeh bude pokračovať živou krížovou cestou v piatok (3.4.) o 10.00 h v centre mesta.

"Je to už takmer 2000 rokov, odkedy si kresťania pripomínajú Veľký piatok ako deň utrpenia, ukrižovania a smrti Ježiša Krista. Po úspešných ročníkoch bude aj tento rok centrum Prešova zasvätené atmosfére poslednej večere, krížovej cesty a spomienke na Ježišovo utrpenie na kríži z lásky k všetkým nám," uviedla hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny Gazdová.

Živá krížová cesta má v meste už dlhoročnú tradíciu a každoročne je o ňu medzi obyvateľmi veľký záujem. Zastavenia sa začínajú pred radnicou a končia v Záhrade umenia, kde príbeh Ježišovho obetovania sa vyvrcholí jeho ukrižovaním.