Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Festival dobra ponúkne možnosť spoznať inú kultúru i zvyky

Na snímke vľavo sídlo Vlastivedného múzea, vpravo ranogotický rímskokatolícky kostol Nanebovzatia Panny Márie aj so zvonicou v Hanušovciach nad Topľou, okres Vranou nad Topľou. Foto: TASR/Milan Kapusta

Prvý ročník Festivalu dobra, ktorý sa uskutoční v piatok (2.9.) o 14.00 h v zámockom parku, pripravilo KC Hanušovce nad Topľou.

Hanušovce nad Topľou 29. augusta (TASR) – Festival dobra v Hanušovciach nad Topľou je určený pre všetkých, ktorí chcú spoznať inú kultúru, zvyky, ale aj nadviazať nové priateľstvá. Pre TASR to uviedla Ingrid Doležalová z Komunitného centra (KC) v Hanušovciach nad Topľou. "Predstavuje tiež stretnutie ľudí, ktorí chcú stráviť spoločný čas a len tak prežiť pekné popoludnie v zámockom parku," dodala.

Festival dobra je spojený aj s poznávaním histórie. Návštevníci parku budú mať možnosť pozrieť si ukážky rôznych remesiel, pripravené sú pre nich aj kreatívne dielne. V tých si budú môcť vyskúšať kresliť na sklo či kameň, naučia sa vyrábať šperky, ale aj modelovať. "Pripravená je tiež ochutnávka slovanských jedál," vysvetlila Doležalová s tým, že na ohnisku v archeoparku si ľudia môžu opiecť z domu prinesené potraviny. "Máme pripravených aj hudobných hostí. Predstavia sa napríklad Gipsy Deško band z Vtáčkoviec, vystúpia aj deti z KC s pripraveným programom," dodala.

Komunitné centrum je podľa jej slov otvorený priestor pre všetkých. "Každý, kto má chuť a čas venovať sa rôznym činnostiam, alebo zúčastňovať sa na nami ponúkaných aktivitách, je vítaný," uviedla. Zariadenie zároveň poskytuje základné, ale aj špeciálne sociálne poradenstvo pre obyvateľov alebo návštevníkov mesta. "Okrem toho máme rôzne preventívne aktivity, či už vzdelávacie, nízkoprahové alebo rôzne záujmové činnosti, ktoré koncipujeme a pripravujeme na základe konkrétnych požiadaviek detí, mládeže, komunity alebo obyvateľov mesta," dodala.

Prvý ročník Festivalu dobra, ktorý sa uskutoční v piatok (2.9.) o 14.00 h v zámockom parku, pripravilo KC Hanušovce nad Topľou v spolupráci s Vlastivedným múzeom v Hanušovciach nad Topľou a ďalšími partnermi.