Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Fico by bol rád, keby vláda štyrikrát do roka zasadala mimo Bratislavy

Robert Fico Foto: TASR/Martin Baumann

Nová vláda navštívi rámci prvého výjazdového rokovania región Poltára či Rimavskej Soboty.

Banská Bystrica 30. marca (TASR) - Nová vláda podľa nastupujúceho premiéra Roberta Fica (Smer-SD) v rámci prvého výjazdového rokovania navštívi región Poltára či Rimavskej Soboty. "Hlavný dôvod je veľmi jednoduchý, chceme sa najmä sústrediť na ohniská sociálneho napätia a na ohniská nezamestnanosti. A práve Poltár, Rimavská Sobota je oblasťou Slovenska, kde nezamestnanosť je veľmi vysoká," povedal dnes predseda sociálnych demokratov po rokovaní Predsedníctva Smeru-SD v Banskej Bystrici.

Výjazdové rokovanie bude aktuálne potom, ako bude vláda vymenovaná, schváli sa jej programové vyhlásenie. "Pretože to musíme do 30 dní predložiť," pripomenul Fico. Hovoriť budú podľa neho aj o takých oblastiach ako je Trebišov, a teda o juhu východného Slovenska. Podľa predsedu Smeru-SD už majú vytvorenú približnú mapu výjazdových rokovaní. "Pokiaľ to budú umožňovať finančné možnosti. Lebo ísť niekam bez nejakých finančných zdrojov nemá význam," konštatoval. Bol by rád, keby vláda štyrikrát do roka zasadala mimo Bratislavy.

Na otázku novinára, či sa uvažuje aj o podpore sklární v Poltári, Fico uviedol, že očakáva od mesta, vyššieho územného celku, podnikateľského prostredia, ministrov hospodárstva a financií, že sa pozrú na problematiku Poltáru. "Pretože Poltár je v konkurze, veľa ľudí tam prišlo o prácu. Ja by som tiež bol veľmi smutný, keby niekto teraz rozpredal na márne kúsky túto firmu, ktorá má svoju tradíciu a možno existuje nejaký spôsob, často aj malý stimul pomôže, ako opäť naštartovať túto fabriku." Pripomenul však, že ide o súkromnú firmu. "Štát dnes nestavia, ale určite sme pripravení v týchto otázkach pomáhať," prisľúbil Fico. Dodal, že nechá pripraviť analýzu situácie a Poltár bude tvoriť jeden z bodov programu rokovania vlády.