Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Slovenskú dôchodkyňu obral fiktívny americký vojak o vyše 10.000 eur

Údajný americký vojak bojujúci v Sýrii Michael Dosier Foto: Facebook

Polícia má informácie o tom, že takto oslovených žien je v nitrianskom regióne viac, pričom fiktívne osoby vystupujú na internete ako vojaci, kapitáni a námorníci.

Nitra 26. mája (TASR/Teraz.sk) – Fiktívny vojak obral prostredníctvom internetu 70-ročnú dôchodkyňu o viac ako 10.000 eur. Prípadom sa zaoberá nitrianska polícia. Údajný americký vojak bojujúci v Sýrii Michael Dosier písal seniorke, že utrpel v boji zranenia a preto musí zo služby odísť. "Pochválil sa, že za službu v armáde dostane dva milióny dolárov. Po čase sa posťažoval, že jeho syn mal autonehodu a on by na jeho liečbu potreboval požičať peniaze," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková. Dôchodkyňa nezaváhala a postupne mu od januára do mája tohto roka poslala viac ako 10.000 eur. Muž ju dokonca požiadal o založenie si účtu v jednej z pobočiek známej banky v Londýne, na ktorý jej bude hotovosť vrátená.

Polícia zistila, že Michael Dosier je fiktívna osoba, ktorá na sociálnej sieti vystupuje aj ako Dosier Wintord, Jack Dosier, John Perker alebo Wright Tucker. Fotografie TU.





"Operatívno-pátracou činnosťou bolo zistené, že fiktívni vojaci oslovujú najmä vdovy, rozvedené a osamelé ženy. Získajú si u nich dôveru a následne ich pod zámienkou spoločného života v blahobyte pripravia o celoživotné úspory," skonštatovala Čuháková. Polícia má informácie o tom, že takto oslovených žien je v nitrianskom regióne viac, pričom fiktívne osoby vystupujú na internete ako vojaci, kapitáni a námorníci. "Odporúčame občanom, zvlášť seniorom, aby boli opatrní pri komunikácii s neznámymi ľuďmi prostredníctvom internetu," vyzvala verejnosť Čuháková.