Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Fiľakovo obnoví a rozšíri škôlku, pribudne v nej 14 miest

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na pôvodnej budove budú v rámci rekonštrukcie vymenené okná i dvere, zateplí sa fasáda aj strecha a vynovené budú tiež hygienické priestory.

Fiľakovo 25. septembra (TASR) – Rekonštrukciu súčasných priestorov i novú prístavbu plánuje realizovať samospráva Fiľakova v okrese Lučenec v rámci pripravovanej obnovy Materskej školy (MŠ) na Štúrovej ulici. Na tento účel vynaloží dokopy viac ako 640.000 eur, pričom zhruba 428.000 eur mesto získalo z Integrovaného regionálneho operačného programu a zvyšok pridá z úverových zdrojov.

„O túto rekonštrukciu sme sa snažili niekoľko rokov. Najprv nám nevyšiel projekt cez ministerstvo školstva, potom sme sa usilovali o projekt cez Slovenskú inovačnú a energetickú agentúru. Ten sme však napokon ani nepodali, lebo pre nás nebol výhodný. Súčasný projekt je najkomplexnejší a máme veľkú radosť, že sa nám to napokon podarilo,“ vyjadril sa primátor Attila Agócs.

Na pôvodnej budove budú v rámci rekonštrukcie vymenené okná i dvere, zateplí sa fasáda aj strecha a vynovené budú tiež hygienické priestory. Vstup do budovy má byť bezbariérovo sprístupnený a v MŠ pribudne i priestor prispôsobený na inkluzívne vzdelávanie. V exteriéri škôlky je naplánované vytvorenie bylinkovej záhradky, výsadba zelene, vybudovanie spevnených plôch i doplnenie herných prvkov.

K súčasnej budove pribudne tiež nová prístavba. V nej samospráva vybuduje jednu celkom novú triedu spolu s vybavením, sociálnym zázemím a šatňou. Celková kapacita MŠ sa tak zvýši o 14 miest. „V súčasnosti je kapacita škôlky 139 miest. Tých 14 nových nám pomôže, pretože každý rok sme mali deti, ktoré sme museli z kapacitných dôvodov odmietnuť,“ doplnila riaditeľka MŠ Helena Kecskemétiová.