Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

Fiľakovský park ožije klasickou i ľudovou hudbou rôznych národností

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Okrem koncertov vážnej a ľudovej hudby čakajú na návštevníkov i prechádzky prírodou s odborným sprievodom, ukážky remeselníkov, prednášky či gastronomické špeciality.

Fiľakovo 8. júla (TASR) – Mestský park vo Fiľakove ožije v sobotu (9. 7.) klasickou i ľudovou hudbou rôznych národností. V rámci cezhraničného hudobného festivalu sa môžu návštevníci tešiť na prezentáciu slovenskej, maďarskej, rómskej i židovskej kultúry. Pripravené sú tiež aktivity pre deti, ukážky remeselníkov či ochutnávky miestnych gastronomických špecialít. TASR o tom informovala riaditeľka Mestského kultúrneho strediska (MsKS) Fiľakovo Andrea Illés Kósik.

Cezhraničný festival Lesná Hudba odštartuje vo fiľakovskom mestskom parku o 10.00 h, cieľom kultúrneho podujatia je tiež poukázať na význam prírody, ochranu životného prostredia a dôležitosť udržiavania kvality života. Okrem koncertov vážnej a ľudovej hudby čakajú na návštevníkov i prechádzky prírodou s odborným sprievodom, ukážky remeselníkov, prednášky či gastronomické špeciality.

"Cieľom podujatia Lesná hudba je spájať klasické a ľudové umelecké hodnoty s potrebou ochrany prírody. V parku nebudú chýbať aktivity súvisiace so životným prostredím, ako napríklad prednáška o biodiverzite a udržateľnom obhospodarovaní lesov či tímový rodinný zážitkový program s legendami a záhadami lesa a ochutnávkou lesnej terapie," priblížila Kósik. Súčasťou podujatia bude i výstava historických fotografií mestského parku.

Cezhraničný festival organizuje MsKS spoločne s Nadáciou Lesná Hudba z Maďarska. Podujatie finančne podporil Fond na podporu kultúry národnostných menšín.