Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Na podujatí Herkules na kolesách uvidíte aj Filipa Polca

Na snímke bajker Filip Polc Foto: TASR - Martin Baumann

Polca uvidia fanúšikovia v sobotu (13.8.) na Sninských rybníkoch.

Snina 10. augusta (TASR) – Cieľom medzinárodného podujatia Herkoles – Herkules na kolesách, ktorého organizátorom je Úrad vlády (ÚV) SR, je spoznať a spopularizovať turistické atrakcie Zakarpatska a východného Slovenska. TASR informovala Tatiana Kmecová z ÚV SR.

Účastníkmi podujatia sú najmä mladí ľudia a školopovinné deti z Ukrajiny, Nórska a Slovenska, ktorí zažijú jazdu v skutočnom cyklistickom peletóne, množstvo atrakcií a dobrodružstiev. "Spoznajú zaujímavé miesta, ako je múzeum v Zemplínskych Hámroch, drevené chrámy, observatórium na Kolonickom sedle a ďalšie," dodala.

Účastníci sa môžu tiež tešiť na ukážky jazdy žijúcej legendy horskej cyklistiky Filipa Polca. Slovenský reprezentant, prezývaný aj Polcster, sa špecializuje na mestský zjazd. "V posledných rokoch valcuje na City Downhill World Tour, kde už niekoľko ročníkov získal titul šampióna a pred olympiádou v Riu sa s ním radil aj majster sveta Peter Sagan," uviedla Kmecová.

Podujatie sa začne vo štvrtok (11.8.) v Užhorode, pokračovať bude slávnostnou časťou v piatok (12.8.) na hraničnom priechode Malyj Bereznyj – Ubľa. Polca uvidia fanúšikovia v sobotu (13.8.) na Sninských rybníkoch, kde absolvuje s peletónom cyklotrasu na úpätí Vihorlatských vrchov po bývalej úzkokoľajnej železnici.

Projekt je realizovaný v rámci Operačného programu cezhraničnej spolupráce s Ukrajinou, ktorý je financovaný z Nórskeho finančného mechanizmu a štátneho rozpočtu SR na obdobie 2009–2014 v celkovej výške viac ako 12,7 milióna eur.