Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Bratislavský Ružinov vyhlásil grantovú výzvu na rok 2018

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Mestská časť tak mohla urobiť po tom, ako sa dostala z rozpočtového provizória, keďže ružinovskí poslanci na poslednom zasadnutí miestneho zastupiteľstva schválili rozpočet na tento rok.

Bratislava 17. februára (TASR) – Bratislavský Ružinov vyhlásil grantovú výzvu na rok 2018. Mestská časť tak mohla urobiť po tom, ako sa dostala z rozpočtového provizória, keďže ružinovskí poslanci na poslednom zasadnutí miestneho zastupiteľstva schválili rozpočet na tento rok.

"Medzi tohtoročné špecifické priority grantového programu patrí sociálna oblasť. Hlavnou témou je podpora a skvalitnenie sociálnych služieb. Ďalšou takouto oblasťou je oblasť kultúrno-spoločenských aktivít a hlavnou témou je konkrétne rozvoj kultúrneho potenciálu," uviedla pre TASR hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.

V rámci prvej oblasti majú šancu na úspech projekty, ktoré sa zameriavajú na prácu s deťmi so špeciálnymi potrebami, na podporu integrácie inštitucionalizovaných klientov do lokálnych komunít, nízkoprahové centrá pomoci či na pomoc rodinám v kríze alebo ochranu detí pred násilím.

Pokiaľ ide o rozvoj kultúry, vítané sú projekty voľnočasových a mimoškolských aktivít mládeže, ale aj projekty podpory kultúrnych inštitúcií, ochrany a obnovy duchovných a kultúrnych hodnôt a zachovanie kultúrneho dedičstva. Ak by projektov z týchto prioritných oblastí bolo menej, mestská časť je pripravená podporiť napríklad aj vzdelávacie projekty, projekty na ochranu životného prostredia či rozvoj komunitného života.

Žiadosti môžu záujemcovia podávať na miestnom úrade do 3. apríla, podmienkou je však poslanie aj elektronicky na e-mailovú adresu granty@ruzinov.sk. Ďalšou z podmienok je, aby bol projekt zrealizovaný do polovice novembra. Minimálna výška grantu je 500 eur a maximálna 5000 eur.

Cieľom výzvy je zvýšenie kvality života obyvateľov mestskej časti, rozvoj komunitného života, ale taktiež reagovanie samosprávy na potreby mestskej časti a podpora aktivít jej občanov. Mestská časť sa v tomto smere riadi platným všeobecne záväzným nariadením o poskytovaní finančných dotácií a grantov. To okrem iného špecifikuje oprávnených žiadateľov o grant, formálne a obsahové kritériá pri posudzovaní jednotlivých žiadostí či spôsob ich čerpania.