Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

Nemocnica v Žiline zakúpila práčku na 180 kilogramov bielizne

Ilustračné foto Foto: TASR

Vedúca oddelenia práčovne FNsP Žilina Gabriela Poliačková doplnila, že na pracovisku sa starajú o bielizeň pacientov, zamestnancov aj súkromné zdravotnícke objednávky.

Žilina 2. augusta (TASR) - Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) Žilina zakúpila novú priemyselnú hygienickú bariérovú práčku. Podľa hovorkyne nemocnice Lenky Zátekovej boli celkové náklady na jej nákup, dodanie a uvedenie do prevádzky 111.600 eur a nemocnica ich hradila z vlastných zdrojov.

Vedúca oddelenia práčovne FNsP Žilina Gabriela Poliačková doplnila, že na pracovisku sa starajú o bielizeň pacientov, zamestnancov aj súkromné zdravotnícke objednávky. "Denne vyperieme približne 1,5 až 1,7 tony bielizne, ktorú aj sušíme, žehlíme, skladáme a následne distribuujeme na oddelenia. Výkon odstreďovania 695 otáčok za minútu a veľkorysý objem umožňujú oprať pri plnom zaťažení 180 kilogramov bielizne na jeden viac ako hodinový cyklus," uviedla.

Riaditeľ FNsP Žilina Eduard Dorčík pripomenul, že v posledných rokoch pribudli v práčovni štyri nové práčky a sušička bielizne. "Snažíme sa znižovať investičný dlh, preto som rád, že sa nám podarilo vymeniť poslednú starú práčku. Práčovňa je nevyhnutnou súčasťou nášho zdravotníckeho zariadenia, stará sa o čistotu obliečok, uterákov a rôznych druhov oblečenia," dodal.