Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na Folklórnych slávnostiach pod Poľanou zbili mladú Rómku

a snímke tancujú účastníci školy Dolnozemských tancov počas 50. ročníka Folklórneho festivalu pod Poľanou v Detve. Súčasťou programu je aj Krajanský dvor, kde sa prezentujú ľudový umelci a tanečníci zo slovenských národnostných menšín v Rumunsku, Maďarsku, Srbsku a Chorvátsku. V Detve 11. júla 2015. Foto: TASR/Andrej Galica

Napadnúť ju mal mladý vyholený muž s ďalším útočníkom, dievča museli hospitalizovať v martinskej nemocnici.

Bratislava 14. júla (TASR) - Na Folklórnych slávnostiach pod Poľanou v Detve, ktoré sa konali minulý víkend (11.7.- 12.7.), zbili drevenou palicou mladú Rómku. Napadnúť ju mal mladý vyholený muž s ďalším útočníkom, dievča museli hospitalizovať v martinskej nemocnici. Informoval o tom portál Aktuality.sk, ktorý mal pôvodnú informáciu z regionálneho portálu Detva online.

"Vec je v štádiu preverovania, polícia v Detve prijala dnes trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu ublíženia na zdraví," povedala pre Aktuality.sk hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová.

Regionálny portál píše, že dievčaťu zlomili sánku. Ide o dcéru miestneho učiteľa. Podľa jej otca mali útočníci napadnúť aj mestskú kronikárku. K incidentu malo dôjsť v nedeľu nadránom v areáli slávností.