Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

VIDEO: V Bratislave havaroval autobus MHD, vyletel mimo cesty

Na snímke havarovaný autobus bratislavskej MHD po zrážke z osobným autom na kruhovom objazde na Prístavnom moste v Bratislave 24. mája 2018. Foto: TASR - Michal Svítok

Nehoda si podľa záchranárov vyžiadala osem zranených.

Bratislava 24. mája (Teraz.sk/TASR) - Na kruhovom objazde pod Prístavným mostom v Bratislave sa vo štvrtok popoludní zrazil autobus MHD s osobným autom. Pri nehode sa zranilo najmenej sedem cestujúcich. Na mieste zasahujú záchranné zložky. TASR to potvrdili Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave a hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

"Došlo ku kolízii linky číslo 74 s osobným vozidlom. Evidujeme sedem zranených cestujúcich, náš vodič bol ošetrený na mieste. Nehoda je v štádiu riešenia políciou," povedala pre TASR Volfová.

Na snímke havarované osobné auto po zrážke s autobusom bratislavskej MHD na kruhovom objazde na Prístavnom moste v Bratislave 24. mája 2018.
Foto: TASR - Michal Svítok

Na mieste je 11 hasičov, ktorí poskytli osobám prvú pomoc, vykonávali protipožiarne opatrenia na vozidlách a pracujú na stabilizovaní autobusu proti prevráteniu. „Zranené osoby boli vyšetrené zdravotnou záchrannou službou,“ uviedlo operačné stredisko.



Nehoda si podľa záchranárov vyžiadala osem zranených. Štyri osoby boli ošetrené na mieste a nebol potrebný ich prevoz do nemocnice. "Ďalšie štyri osoby, z toho dve deti, boli prevezené do nemocníc v Ružinove, na Kramáre a do Detskej fakultnej nemocnice. Všetci boli pri vedomí a v stabilizovanom stave," informovala TASR hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.



Prítomnosť alkoholu u vodičov podľa hovorcu KR PZ dychová skúška nepreukázala. Celková škoda spôsobená nehodou bola predbežne vyčíslená na približne 12.000 eur.

"Vyšetrovaním presných príčin, ako aj okolností, ktoré tejto dopravnej nehode predchádzali, sa v súčasnej dobe zaoberá príslušný útvar krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave," uzavrel Szeiff.

Paradoxom je, že pred rokom sa presne na rovnakom mieste stala obdobná dopravná nehoda.