Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

FOTO:Cyklomost slobody, známy ako Most Chucka Norrisa, napadli vandali

Na archívnej snímke bratislavský župan Pavol Frešo, zástupca Dolného Rakúska Erwin Pröll, primátor Bratislavy Milan Ftáčnik a starosta Devínskej Novej Vsi Milan Jambor počas slávnostného otvorenia Cyklomosta slobody. Foto: TASR/Martin Baumann

Útoky vandalov prišli práve v čase, keď BSK rozbehol rokovanie so zástupcami Dolného Rakúska o pokračovaní myšlienky spájania dvoch národov cyklolávkami. Župan P. Frešo počíta škody.

Bratislava 4. marca (Teraz.sk) - Cyklomost slobody medzi Slovenskom a Rakúskom, ktorý chceli Bratislavčania pôvodne pomenovať po hviezde akčných filmov Chuckovi Norrisovi, sa stal terčom útoku vandalov práve v najmenej vhodnom čase.

"Útoky vandalov, či už poškodenie výplne zábradlí alebo poškodzovanie cudzieho majetku grafitmi, prišli v čase, keď Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozbehol rokovanie so zástupcami Dolného Rakúska o pokračovaní myšlienky spájania dvoch národov cyklolávkami," upozornila Teraz.sk tlačová tlajomníčka BSK Veronika Beňadiková.

Cyklomost slobody, poškodenie.
Foto: BSK/Veronika Beňadiková


FREŠO: Rátame škody na poškodenom cyklomoste

Cyklomost slobody poškodili neznámi páchatelia a na základe upozornenia Devínskonovovešťanského starostu Milana Jambora Bratislavský samosprávny kraj začal s odhadom výšky škody a následne bude zvažovať podanie trestného oznámenia na neznámeho páchateľa.

„Pre vandalské vyčíňanie na Cyklomoste slobody, ktorý spája Devínsku Novú Ves so Schloss Hofom, zvažujeme podanie trestného oznámenia. Podobné vandalské počiny nemajú v našej spoločnosti žiadne miesto,“ zhodnotil poškodené výplne zábradlí Cyklomosta slobody predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Cyklomost slobody, poškodenie
Foto: BSK/Veronika Beňadiková


Neznámi páchatelia poškodili výplne zábradlí Cyklomosta slobody v bratislavskej Devínskej Novej Vsi, ktorý je majetkom Bratislavského samosprávneho kraja. Ten momentálne zisťuje rozsah poškodenia a výšku opráv. Následne bude Bratislavský samosprávny kraj zvažovať možnosť podania trestného oznámenia na neznámeho páchateľa za poškodzovanie cudzej veci.

Útoky vandalov, či už poškodenie výplne zábradlí alebo poškodzovanie cudzieho majetku grafitmi, prišli práve v čase, keď Bratislavský samosprávny kraj rozbehol rokovanie so zástupcami Dolného Rakúska o pokračovaní myšlienky spájania dvoch národov cyklolávkami. Tie by mali slúži najmä cyklodoprave, čím by sa podporilo nielen cestovanie za prácou či za službami, ale aj cestovný ruch. Ďalšie cyklolávky by mali pribudnúť v území medzi Vysokou pri Morave a Malými Levármi.

Cyklomost slobody, poškodenie.
Foto: BSK/Veronika Beňadiková


„Ako starosta Devínskej Novej Vsi odsudzujem akékoľvek prejavy vandalizmu na cudzom majetku. Cyklomost do Devínskej priniesol nový život, preto stále verím, že poškodenie nemá na svedomí nikto z domácich,“ uzavrel starosta Devínskej Novej Vsi Milan Jambor.