Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

M. Ftáčnik má dostatok podpisov pre opätovnú kandidatúru na primátora

Milan Ftáčnik Foto: TASR/Michal Svítok

Do začiatku septembra plánuje Milan Ftáčnik navštíviť každú mestskú časť.

Bratislava 1. augusta (TASR) - Milan Ftáčnik v priebehu jedného týždňa od oficiálneho spustenia petície na podporu jeho opätovnej kandidatúry na post primátora Bratislavy vyzbieral 608 podpisov. Súčasný šéf bratislavskej samosprávy tak splnil zákonom predpísaný počet podpisov. V petičnej akcii však bude pokračovať aj počas nachádzajúcich týždňov.

Ako informoval riaditeľ kancelárie bratislavského primátora Ľubomír Andrassy, do začiatku septembra plánuje Ftáčnik navštíviť každú mestskú časť. "Zatiaľ navštívil päť zo 17 bratislavských mestských častí," uviedol Andrassy. Ftáčnik zbieral podpisy už pri svojej kandidatúre v roku 2010, kde ho podporila strana Smer-SD. Ani v prípade týchto volieb nie je vylúčená aj politická podpora jeho občianskej kandidatúry. "Rokovania s politickými subjektmi stále prebiehajú, definitíva v tejto otázke padne až v septembri," dodal Andrassy.

Hlavným impulzom pre opätovnú kandidatúru je pre súčasného primátora podľa Andrassyho najmä to, že cíti podporu obyvateľov Bratislavy. "Motiváciou je aj možnosť pokračovať v naštartovaných projektoch, ktoré prinášajú konkrétne výsledky v rozvoji mesta," uviedol riaditeľ primátorovej kancelárie.

Volebný program pre obdobie 2014–2018 predstaví Ftáčnik začiatkom októbra. "Bude postavený na myšlienke, že Bratislava je mestom pre ľudí, ktoré je otvorené moderným a udržateľným riešeniam, kde princípy sociálnej súdržnosti limitujú úroveň kvality života," dodal Andrassy.