Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Rekonštrukcia futbalového štadióna v Nitre by mala byť hotová na jeseň

Futbalový štadión v Nitre, archívna snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Mesto Nitra, ktoré je Európskym mestom športu 2018, plánuje v tomto roku pokračovať v pravidelných rekonštrukciách jednotlivých športovísk.

Nitra 22. februára (TASR) – Nitriansky futbalový štadión prechádza rozsiahlou rekonštrukciou. Začala sa v januári tohto roka a ukončená by mala byť najneskôr do začiatku jesennej časti sezóny 2018/19.

Súčasťou projektu modernizácie štadióna, ktorý bude využívať fortunaligový klub FC Nitra, je rekonštrukcia hlavnej i vedľajších tribún, nový vyhrievaný trávnik, rozvody vnútroareálových sietí, vybudovanie ciest a chodníkov, parkovacích miest i rekonštrukcia hlavnej budovy vrátane opravy strechy, informoval primátor Nitry Jozef Dvonč. Realizáciu rekonštrukčných prác zabezpečuje mestská firma Nitrianska investičná, s.r.o.

Po rekonštrukcii pribudne na štadióne kamerový a turniketový systém. Modernizáciou prejdú aj šatne pre hráčov, priestory pre rozhodcov, delegátov a novinárov. Pre fanúšikov bude k dispozícii širší výber bufetov a občerstvenia, v rámci rezervačného systému bude po dokončení možnosť zakúpenia vstupeniek cez internet. Štadión bude mať po rekonštrukcii 7480 miest, všetky sedadlá budú na sedenie.

Investičná akcia bola podľa prednostu Mestského úradu v Nitre Igora Kršiaka dlho pripravovaná a konzultovaná so Slovenským futbalových zväzom. Návrh na realizáciu projektu rekonštrukcie a modernizácie futbalového štadióna v Nitre schválilo Mestské zastupiteľstvo v Nitre v apríli 2015. „Modernizáciou získa nitriansky futbalový stánok certifikát štadióna tretej kategórie, ktorý je platný pre medzinárodné zápasy UEFA,“ dodal Kršiak. Financovanie modernizácie futbalového štadióna je zabezpečené dotáciou 2,4 milióna eur od Slovenského futbalového zväzu, zvyšná suma na úrovni štyri až päť miliónov eur bude doplnená z mestského rozpočtu.

Mesto Nitra, ktoré je Európskym mestom športu 2018, plánuje v tomto roku pokračovať v pravidelných rekonštrukciách jednotlivých športovísk. Zároveň pripravuje aj výstavbu nových priestorov, telocvične na Čermáni, multifunkčnej haly na Dieloch, rekonštrukcie multifunkčných ihrísk, či pravidelnú pasportizáciu detských ihrísk a pieskovísk, skonštatoval hovorca mesta Andrej Jančovič.