Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Galantskí poslanci schválili obmedzenie hazardu

Ilustračná snímka Foto: TASR/ Štefan Puškáš

Okresné mesto sa tak pridalo k mnohým obciam na Slovensku, ktoré tiež hazard na svojom území obmedzili.

Galanta 1. októbra (TASR) - Iniciatíva Zastavme hazard ďakuje poslancom mestského zastupiteľstva, že vypočuli hlas svojich občanov a schválili na ostatnom zasadnutí (29. 9.) všeobecne záväzné nariadenie, ktoré obmedzuje hazard na území mesta Galanta. Okresné mesto sa tak pridalo k mnohým obciam na Slovensku, ktoré tiež hazard na svojom území obmedzili.

"Poslanci si vypočuli hlas občanov. V mestskom zastupiteľstve nikto nebol proti všeobecne záväznému nariadeniu a tak 18 poslancov jednomyseľne hlasovalo za prijatie nariadenia. Ďakujeme všetkým poslancom, primátorovi a viceprimátorovi za pokojnú diskusiu a ich hlasovanie v prospech ľudí," uviedla aktivistka iniciatívy Olinca Jablončíková.

Podľa slov ďalšieho člena akcie Antona Chromíka na rokovaní sa zúčastnili aj zástupcovia hracieho priemyslu. "Zastupiteľstvo umožnilo diskusiu a predloženie argumentov oboch strán, ktorú uzatvorili poslanci hlasovaním. Oceňujeme, že rovnocenný priestor dostali obe strany a hlavne, že poslanci umožnili aj vystúpenie dobrovoľníka, ktorý sám podľahol tejto závislosti. Z jeho svedectva vyplynulo, aká nevyhnutná je prevencia. Aj keď nie sme naivní a hazard sa týmto zákazom iba obmedzí, predsa len veríme, že sa tým zachráni viacero životov," konštatoval Chromík.

Ako iniciátor boja proti hazardu Peter Beňa povedal, cestou je prevencia a znižovanie dostupnosti. "Znížením dostupnosti a prevenciou klesne počet vzniku závislých. Oceňujeme, že koncom budúceho roka zmiznú z mesta Galanta prvé automaty," dodal.





ppp mia