Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Gelnica plánuje v najbližšom období viacero investícií

Foto: TASR- Roman Hanc

Mesto plánuje i opravu chodníkov a ciest. Viaceré z nich sú podľa primátora vo veľmi zlom stave.

Gelnica 20. apríla (TASR) – Mesto Gelnica plánuje v tomto a budúcom roku viacero investícií. Okrem opravy chodníkov vybuduje nové ihrisko a zrenovuje zimný štadión.

"Chceme pokračovať vo výstavbe odstavných plôch na sídlisku, pretože situácia s parkovaním je tam zložitá. Pribudnúť by mali na Športovej a Záhradnej ulici. Vlani sme na Tehelnej ulici postavili odstavnú plochu pre 35 automobilov," uviedol pre TASR primátor Gelnice Dušan Tomaško.

Mesto plánuje i opravu chodníkov a ciest. Viaceré z nich sú podľa primátora vo veľmi zlom stave. "V súčasnosti nám dve firmy naceňujú jednotlivé úseky chodníkov a ciest. Zamerať sa chceme na opravu komunikácií, ktoré sú v najhoršom stave a tých, ktoré sú najviac využívané. Konkrétne úseky mesto podľa svojich finančných možností vyberie po nacenení prác," vysvetlil Tomaško.

Radnica chystá i vybudovanie nového detského ihriska na sídlisku, na Tehelnej ulici. Na Športovej ulici by mala pribudnúť rekreačná zóna a v mestskej časti Mária Huta oddychová zóna.

"Renováciou prejde aj zimný štadión. Tá je absolútne nevyhnutná, ak má štadión aj naďalej fungovať. Plánujeme vymeniť starú technológiu chladenia a premeniť štadión na multifunkčnú halu s celoročným využitím. Prestavbu budeme financovať z vlastných zdrojov, nebudeme brať žiadny nový úver," dodal Tomaško s tým, že mesto chce prostredníctvom výziev získať i podporu na rekonštrukciu dvoch mestských materských škôl.