Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Regióny

Generálny biskup ECAV bude na Veľký piatok kázať v Pezinku

Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Na službách Božích, ktoré sa začnú o 10.30 h, sa očakáva aj účasť prezidenta SR Ivana Gašparoviča s manželkou, ministra školstva SR Dušana Čaploviča a ďalších hostí

Bratislava 5. apríla (TASR) - Generálny biskup Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku (ECAV) Miloš Klátik bude na Veľký piatok (6. apríla) kázať v evanjelickom kostole v Pezinku - Grinave.

Na službách Božích, ktoré sa v Pezinku začnú o 10.30 h, sa očakáva aj účasť prezidenta SR Ivana Gašparoviča s manželkou, ministra školstva SR Dušana Čaploviča a ďalších hostí, TASR o tom informovala tajomníčka pre mediálnu komunikáciu Generálneho biskupského úradu ECAV Edita Škodová.

Na Veľký piatok sa v Evanjelickej cirkvi a. v. na Slovensku tradične konajú pašiové služby Božie pripomínajúce utrpenie, ukrižovanie a smrť Ježiša Krista na kríži a prisluhuje sa Večera Pánova. Vo Veľkom evanjelickom kostole na Panenskej ulici v Bratislave budú pašiové služby Božie s evanjelickou farárkou Annou Polckovou o 9.30 h. Pašie bude čítať herec František Kovár.

Služby Božie sa 6. apríla uskutočnia predpoludním i večer v Evanjelickom chráme Svätej Trojice na Strečnianskej ulici v Bratislave, ako aj v ďalších evanjelických kostoloch v Bratislave a po celom Slovensku.

Na Veľký piatok o 9.00 h budú služby Božie i v Nemocnici na Antolskej ulici. Cirkevný zbor ECAV v Bratislave - Prievoze pripravil počas sviatkov okrem iných aj bohoslubu s programom mládeže v Domove seniorov na Sklenárovej ulici v Bratislave.

Slávnostné služby Božie sa uskutočnia aj na Veľkonočnú nedeľu a Veľkonočný pondelok.