Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Handlová hľadá koncesionára. Na rekonštrukciu a prevádzku kúpaliska

Na archívnej snímke vizualizácia kúpaliska v Handlovej, jeden z projektov, ktoré predstavili obyvateľom na DOD 20. októbra 2015. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Koncesnú zmluvu uzavrie mesto s víťazom súťaže na dobu určitú, a to na 15 rokov odo dňa jej účinnosti.

Handlová 7. októbra (TASR) - Samospráva Handlovej hľadá prostredníctvom verejnej súťaže koncesionára, ktorý zabezpečí rekonštrukciu, modernizáciu a prevádzku tamojšieho kúpaliska, susednej plavárne a ďalších priľahlých priestorov. Oznámenie o vyhlásení súťaže zverejnila vo vestníku verejného obstarávania.

Koncesionára hľadá handlovská radnica po druhý raz, do prvej súťaže, vyhlásenej 18. augusta, sa totiž prihlásil jeden uchádzač. "Mesto z dôvodu transparentnosti požiadalo o stanovisko Centrum verejného obstarávania, ktoré po konzultácii s Úradom pre verejné obstarávanie odporučilo toto verejné obstarávanie zrušiť, aby neboli porušené zásady hospodárnosti a efektívnosti," ozrejmila hovorkyňa Handlovej Jana Paulínyová.

Novú súťaž na koncesionára vyhlásila Handlová 22. septembra. Predmetom zákazky je zabezpečenie prevádzky, modernizácie a údržby mestského kúpaliska, plavárne a priľahlých priestorov formou koncesie. Mesto prenechá koncesionárovi ich prevádzkovanie najmä za účelom zvýšenia energetickej efektívnosti a znižovania nákladov na ich údržbu, vrátane ich rekonštrukcie v súlade s projektovou dokumentáciou. Výsledkom bude modernizácia mestského kúpaliska, plavárne a priľahlých priestorov a skvalitnenie rekreačnej infraštruktúry mesta, skonštatovala radnica v oznámení vo vestníku verejného obstarávania.

Koncesnú zmluvu, ktorá je podkladom pre verejnú súťaž, schválili handlovskí mestskí poslanci ešte na svojom júlovom rokovaní. Predpokladanú hodnotu zákazky odhadla samospráva na 3.898.333,33 eura bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Mesto požaduje aj zábezpeku vo výške 90.000 eur.

Koncesnú zmluvu uzavrie mesto s víťazom súťaže na dobu určitú, a to na 15 rokov odo dňa jej účinnosti. Zákazku bude financovať z vlastných zdrojov.





amo pop