Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

Pri príležitosti Handlovských katarínskych dní ocenili osobnosti

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Samospráva tento rok v rámci katarínskych dní ocenila i vybraných športovcov, a to na návrh komisie športu pri mestskom zastupiteľstve.

Handlová 27. novembra (TASR) - Samospráva Handlovej ocenila pri príležitosti Handlovských katarínskych dní vybrané osobnosti a zoskupenia. Cenu primátorky mesta za rok 2023 si v závere minulého týždňa prevzali dobrovoľní hasiči Handlová-Morovno a občianske združenie Fénix - klub abstinentov Handlová. Cenu mesta získala Špeciálna základná škola a lekárka Emília Vlčková. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Dobrovoľní hasiči z Morovna získali ocenenie za odbornú a verejnoprospešnú činnosť pri príležitosti 90. výročia založenia zboru a občianske združenie Fénix - klub abstinentov Handlová za metodickú, poradenskú a organizačnú pomoc abstinujúcim ľuďom pri príležitosti piateho výročia založenia klubu.

Špeciálnej základnej škole udelila samospráva ocenenie za rozvoj vzdelávania detí so zdravotným znevýhodnením pri príležitosti 75. výročia založenia školy a lekárke Vlčkovej za všeobecný prínos v oblasti zdravotníctva a paliatívnej starostlivosti.

Samospráva tento rok v rámci katarínskych dní ocenila i vybraných športovcov, a to na návrh komisie športu pri mestskom zastupiteľstve.

Súčasťou Handlovských katarínskych dní bol už tradične kultúrny program, slávnostná svätá omša a jarmok.