Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Primátor Handlovej bude zarábať 3798 eur, zvýšili mu plat

Na archívnej snímke severná časť námestia počas rekonštrukcie. Handlová, 27. novembra 2015. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Navýšenie platu zo súčasných 3128 eur na 3798 eur od tohto mesiaca odobrili na návrh mestského poslanca Jána Spevára (SDKÚ-DS) handlovskí mestskí poslanci na svojom rokovaní 1. decembra.

Handlová 5. decembra (TASR)- Primátor mesta Handlová Rudolf Podoba (Smer-SD) bude zarábať viac. Navýšenie platu zo súčasných 3128 eur na 3798 eur od tohto mesiaca odobrili na návrh mestského poslanca Jána Spevára (SDKÚ-DS) handlovskí mestskí poslanci na svojom rokovaní 1. decembra.

"Primátor počas celého doterajšieho fungovania neprijal žiadne zvýšenie platu ani žiadne finančné odmeny," pripomenul Spevár. Handlovskému primátorovi a kolektívu okolo neho sa podľa neho darí získavať finančné prostriedky z európskych štrukturálnych fondov a štátneho rozpočtu, tiež pomohol mestu získať významné investície. "Uvedomili sme si preto istú podlžnosť mestu voči nemu pri udeľovaní tohtoročných výročných cien na Katarínskych dňoch koncom novembra. Spomínal tam, že za posledných desať rokov sa do tohto mesta priniesli investície a projekty v objeme 50 miliónov eur," doplnil. O navýšení platu pre Podobu kolektív poslancov, za ktorých Spevár predložil návrh, presvedčilo aj získanie investora na dobudovanie obchodnej siete na Morovnianskom sídlisku, vybudovanie skládky biologického odpadu, riešenie opravy a rekonštrukcií mestských komunikácií či získanie investora pre letné kúpalisko.

Podoba takúto mzdu za svoje funkčné obdobia podľa svojich slov ešte nemal. Novú výšku jeho platu odobrili poslanci v zmysle zákona o právnom postavení a platových pomeroch starostov obcí a primátorov miest. Mestské zastupiteľstvo zároveň odobrilo na návrh Spevára navýšenie platu hlavnej kontrolórky mesta Dany Bedušovej z 1740 eur na 2000 eur, tiež vyplatenie jednorazovej koncoročnej odmeny mestským poslancom vo výške 350 eur v hrubom. Spevár navýšenie platu i odmeny odôvodnil viacerými aktivitami kontrolórky i poslancov, ktoré prispievajú k rozvoju Handlovej. Na zvýšené výdavky na platy či odmeny má samospráva rezervu v rozpočte mesta.