Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Handlová vyzvala obyvateľov, aby nahlasovali výtlky na cestách

Foto: TASR

V meste opravuje výtlky spoločnosť Hater Handlová a využíva na to zariadenie fungujúce na princípe infražiarenia.

Handlová 1. marca (TASR)- Samospráva Handlovej dnes spustila výzvu s názvom Jarný výtlkozber. Prostredníctvom nej žiada obyvateľov mesta, aby jej nahlásili výtlky na mestských komunikáciách po zimnom období.

"Prechodné obdobie, kým dovolia poveternostné podmienky pristúpiť k opravám, mesto Handlová využíva na zber informácií o výtlkoch, ktoré spracuje a vytvorí harmonogram opráv. Oddelenie výstavby, územného plánu, dopravy a životného prostredia Mestského úradu v Handlovej pravidelne monitoruje situáciu na miestnych komunikáciách, pomoc obyvateľov však prispeje k efektívnejšiemu plánovaniu," informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Obyvatelia môžu nahlasovať svoje podnety v rámci zberu informácií Jarný výtlkozber v termíne do 31. marca. Na oznámenie môžu využiť Odkaz pre starostu, kde do nahlásenia napíšu Jarný výtlkozber, email handlova@handlova.sk s predmetom správy Jarný výtlkozber, prípadne môžu kontaktovať členov komisie výstavby pri mestskom zastupiteľstve.

"V tohtoročnom rozpočte samospráva Handlovej vyčlenila na letnú údržbu mestských komunikácií vrátane opravy výtlkov z vlastného rozpočtu 30.000 eur, pričom mesto má vo svojej správe takmer 45 kilometrov ciest. Opravy výtlkov sa budú vykonávať do vyčerpania plánovaného rozpočtu, v závislosti od klimatických podmienok a podľa priorít. To znamená, že s opravou sa začne v tých oblastiach mesta, kde premáva mestská hromadná doprava, je vyššia koncentrácia dopravy a podobne," ozrejmila Paulínyová.

V meste opravuje výtlky spoločnosť Hater Handlová a využíva na to zariadenie fungujúce na princípe infražiarenia. "Teplotou sa prepojí starý asfalt doplňujúcou hmotou, ktorá je v podstate odpadový materiál. Táto oprava výtlkov je efektívna a šetrná k životnému prostrediu," dodala hovorkyňa mesta.