Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Za jarné upratovanie môžu Handlovčania vyhrať zeleň

Ilustračné foto. Foto: TASR - Alexandra Moštková

Spoločnosť Hater-Handlová rozmiestni v každej časti mesta 15 veľkokapacitných kontajnerov, kde môžu obyvatelia vkladať odpad z verejných priestranstiev.

Handlová 29. marca (TASR)- Handlovská samospráva pripravuje jarné upratovanie mesta pod názvom V Handlovej kvitnú kvety, nie smeti. Za najaktívnejší prístup pri čistení verejných priestranstiev, ktoré sa bude konať od 1. do 13. apríla, obyvateľov i odmení, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Jarnému upratovaniu podľa nej predchádzalo to po zimnej údržbe, v predchádzajúcich dvoch týždňoch aktivační pracovníci vyzbierali viac ako desať kubických metrov odpadu, mesto so správcom mestských komunikácií a odpadového hospodárstva Hater-Handlová, spol. s r. o., zase za posledný týždeň odstránili viac ako 15 ton štrku a nečistôt. "Odpadu po zime je stále viditeľné množstvo, a preto mesto organizuje v spolupráci s obyvateľmi jarné upratovanie pod názvom V Handlovej kvitnú kvety, nie smeti. Naplánované je v dvoch etapách, v takzvanej južnej a severnej časti mesta, vrátane mestských častí Morovno a Nová Lehota," uviedla.

Spoločnosť Hater-Handlová rozmiestni v každej časti 15 veľkokapacitných kontajnerov, kde môžu obyvatelia vkladať odpad z verejných priestranstiev. Mapu ich umiestnenia zverejnila radnica na webovom sídle mesta. V prípade, že si obyvatelia zorganizujú malú brigádu, odvoz odpadu si môžu zabezpečiť prostredníctvom linky jarného upratovania.

V Handlovej podľa Paulínyovej vyhodnotia aj štyri lokality, kde sa organizovala brigáda, tie najviac aktívne skupiny dostanú od mesta a spoločnosti po päť kusov okrasných drevín. "Súťaž spúšťa mesto aj na svojom facebooku, od 1. do 18. apríla do 10.00 h môžu brigádnici pridávať fotografie z upratovania do správy. Fotka skupiny, ktorá získa najviac like, vyhrá obed s primátorom mesta," dodala.