Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

S požiarom lesného porastu v katastri Malej Lodiny naďalej bojujú

Hasiči od skorých ranných hodín pokračujú s hasením požiaru v katastri obce Malá Lodina, okres Košice-okolie. Foto: FB: Hasičský a záchranný zbor

Plamene zachvátili lesný porast s rozlohou približne 120 x 180 metrov. Hasičom prácu komplikuje ťažko dostupný terén s prevýšením 240 metrov a vysoké teploty.

Košice 22. júla (TASR) - Hasiči od skorých ranných hodín pokračujú s hasením požiaru lesného porastu v katastri obce Malá Lodina v okrese Košice-okolie. Na požiarisku vytrovili viacero jazierok z oto vakov, z ktorých vykonávajú hasebné práce v ťažko prístupnom teréne. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.

"Na mieste udalosti momentálne zasahujú viac ako tri desiatky profesionálnych hasičov z modulu pozemného hasenia požiarov - skupina východ, z hasičskej stanice Košice-okolie a dobrovoľní hasiči z obcí Budimír, Košická Belá a Opátka," uviedla s tým, že na mieste zasahujú aj dva vrtuľníky Ministerstva obrany SR s hasiacim modulom, takzvaným bambi vakom a obslužným personálom.

Požiar vypukol ešte v stredu (20. 7.) popoludní. Plamene zachvátili lesný porast s rozlohou približne 120 x 180 metrov. Hasičom prácu komplikuje ťažko dostupný terén s prevýšením 240 metrov a vysoké teploty.