Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

Hasiči hasili požiar porastu v obci Lehnice, spôsobila ho nedbalosť

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

V blízkosti miesta požiaru sa nachádzali ďalšie horľavé materiály a staré opustené budovy.

Lehnice 18. júla (TASR) - Nedbalosť a neopatrnosť dospelých sú pravdepodobnou príčinou požiaru suchého a trávnatého porastu v obci Lehnice v okrese Dunajská Streda, pri ktorom zasahovali hasiči z Dunajskej Stredy v pondelok (17. 7.) v popoludňajších hodinách. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Lena Košťálová.

Plamene sa rozšírili na plochu približne 60 až 40 metrov a zasiahli aj uskladnené pneumatiky. "Tie následne zapríčinili silné zadymenie okolia. V čase príchodu hasičov už na mieste udalosti zasahovali členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Lehnice," uviedla Košťálová.

V blízkosti miesta požiaru sa nachádzali ďalšie horľavé materiály a staré opustené budovy. "Hasenie požiaru prebehlo za použitia dvoch prúdov. Za súčasnej likvidácie prebehol aj monitoring okolitých budov, avšak k rozšíreniu požiaru do ich vnútorných priestorov neprišlo. Po uhasení požiaru boli menšie lokálne ohniská rozhrabané pomocou jednoduchých vecných prostriedkov," doplnila krajská hovorkyňa hasičov.