Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Hasiči i policajti sa usilujú zvýšiť povedomie ľudí o ochrane bývania

Na snímke ukážka zásahu hasičov pri požiari bytu. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Preventívne podujatie zorganizovalo aj počas veľtrhu Nábytok a bývanie, ktorý potrvá na nitrianskom výstavisku Agrokomplexu do nedele 13. marca.

Nitra 10. marca (TASR) – Ukážkami práce hasičov, policajtov, pyrotechnikov aj policajných hipológov sa Občianske združenie Bývajme bezpečne usiluje zvýšiť povedomie obyvateľov, ako si ochrániť bývanie. Preventívne podujatie zorganizovalo aj počas veľtrhu Nábytok a bývanie, ktorý potrvá na nitrianskom výstavisku Agrokomplexu do nedele 13. marca.

„Súčasťou ukážok sú zásahy preventistov z oddielu polície a hasičského zboru. Policajti priamo v areáli výstaviska predvádzajú návštevníkom, ako prebieha dolapenie zlodeja, hasiči preukazujú svoje schopnosti pri otváraní zatarasených dvier. Súčasťou podujatia sú aj ukážky zásahu hasičov pri požiari bytu,“ informoval hovorca nitrianskeho výstaviska Martin Lužbeťák.



Počas ukážok zasahujú hasiči v dvoch provizórnych bytoch na ôsmom poschodí, ktoré sú postavené na pódiu v areáli výstaviska. Na schodisku medzi bytmi vypukne požiar, dym vniká do jedného z bytov. Postup hasičov pri záchrane života a likvidácii požiaru popisuje a vysvetľuje divákom preventista Hasičského a záchranného zboru. „Cieľom ukážok je, aby si návštevníci výstavy uvedomili, aké je dôležité mať zabezpečené bývanie protipožiarnymi dverami i protipožiarnymi prvkami. Tie môžu v takomto prípade zachrániť život,“ skonštatoval Lužbeťák.