Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

POŽIAR V ČREMOŠNOM: Hasičom sa požiar podarilo úplne zlikvidovať

Zámer z miesta požiaru. Foto: Facebook

Požiar vypukol v sobotu v ťažko dostupnom teréne a zasiahol plochu s rozlohou 700 krát 900 metrov.

Čremošné 12. apríla (TASR) - Hasiči od rána pokračujú v hasení rozsiahleho požiaru lesného porastu v katastri obce Čremošné v okrese Turčianske Teplice. Požiar vypukol v sobotu (11. 4.) v ťažko dostupnom teréne a zasiahol plochu s rozlohou 700 krát 900 metrov. TASR o tom v nedeľu informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).



"Pomocou drona HaZZ vykonali príslušníci prieskum požiariska. Zasahujúci profesionálni a dobrovoľní hasiči momentálne dohášajú lokálne ohniská," doplnila Križanová.




Pri rozsiahlom požiari lesného porastu v Čremošnom hasiči nasadili aj dron


Čremošné 12. apríla (TASR) - Pri rozsiahlom požiari lesného porastu v katastri Čremošného (okres Turčianske Teplice), ktorý vypukol v sobotu (11. 4.) v ťažko dostupnom teréne, nasadili aj dron Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Ten sa využíva najmä na monitoring, prieskum, pri vyhľadávaní nezvestných osôb, povodniach či živelných pohromách. TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia HaZZ.

Pomocou dronu vykonali monitoring a prieskum požiariska, na základe ktorého bolo možné presne určiť polohu, rozsah a smer šírenia požiaru. "Videá veliteľovi zásahu pomohli pri rozhodovaní a následnom efektívnom rozmiestnení síl a prostriedkov," priblížila Križanová.

Zábery podľa Križanovej poslúžili aj pri hľadaní najvhodnejšej trasy, po ktorej bolo možné vybudovať jazierkový systém na dopravu vody na požiarisko.

Požiar v Čremošnom sa hasičom podarilo úplne zlikvidovať


Hasiči krátko po 17.00 h úplne zlikvidovali rozsiahly požiar lesného porastu v katastri obce Čremošné, okres Turčianske Teplice. TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

"Po zbalení techniky a vecných prostriedkov budú hasiči postupne odchádzať na svoje základne," dodala Križanová.

Požiar vypukol v sobotu (11. 4.) popoludní v ťažko dostupnom teréne a zasiahol plochu s rozlohou 700 krát 900 metrov. Hasiči nasadili aj dron, ktorý sa využíva najmä na monitoring, prieskum, pri vyhľadávaní nezvestných osôb, povodniach či živelných pohromách. Na mieste boli desiatky profesionálnych aj dobrovoľných hasičov.