Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Hasiči Trnavskom vykonali počas sviatkov 24 výjazdov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Technické zásahy sa týkali otvárania bytov v Trnave a Šamoríne, spadnutých stromov v Trnave a Galante, vytápania budov v Dunajskej Strede a Hlohovci a prevoz nadrozmerného pacienta v Trnave.

Trnava 27. decembra (TASR) – Príslušníci hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnavskom kraji uskutočnili počas vianočných sviatkov 24 výjazdov. Boli medzi nimi technické zásahy i likvidovanie požiarov.

Hasiči od 24. do 26. decembra absolvovali výjazdy celkovo k deviatim požiarom, osemkrát k technickým zásahom, šesťkrát k dopravným nehodám a jedenkrát boli privolaní k ekologickému zásahu. „Najviac výjazdov vykonali hasiči zo stanice v Senici, ktorí absolvovali päť výjazdov, štyrikrát boli privolaní hasiči z Trnavy a Šamorína, trikrát z Galanty a dvakrát hasiči zo Serede, Hlohovca Dunajskej Stredy a Piešťan,“ uviedla Júlia Kedrová z Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave.

Ako doplnila, technické zásahy sa týkali otvárania bytov v Trnave a Šamoríne, spadnutých stromov v Trnave a Galante, vytápania budov v Dunajskej Strede a Hlohovci a prevoz nadrozmerného pacienta v Trnave. Požiare hasiči likvidovali v Senici, Galante, v Piešťanoch, Hlohovci, Seredi a Šamoríne. „Zasahovali aj pri dopravných nehodách v Dunajskej Strede, Piešťanoch, Šamoríne a Senici. Hasiči na vozidlách vykonali protipožiarne opatrenia, zamedzili úniku kvapalín a zraneným osobám poskytli predlekársku prvú pomoc. Hasiči počas sviatkov vykonali aj jeden výjazd k úniku plynu v Senici,“ doplnila Kedrová.