Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

Hasiči už úplne uhasili požiar na Hlavnom námestí v Bratislave

Na snímke hasiči zasahujú na Hlavnom námestí 28. novembra 2018 v Bratislave. Foto: TASR - HaZZ

V Bratislave na vianočných trhoch vypukol požiar.

Bratislava 28. novembra (TASR) - Hasičom sa stredajší požiar na bratislavskom Hlavnom námestí podarilo úplne zlikvidovať. Miesto z dôvodu bezpečnosti ohraničili zábranami. TASR informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová.

"Momentálne je na požiarisku expertízna skupina z PTEÚ Ministerstva vnútra SR, ktorá vykonáva úkony súvisiace so zisťovaním príčin vzniku požiaru v súčinnosti s príslušníkmi PZ SR. Majiteľ objektu predbežne odhadol škodu spôsobenú požiarom na viac ako 200 tisíc eur," ozrejmila.

Pri udalosti sa zranila jedna osoba, iné osoby na Hlavnom námestí podľa slov hovorkyňe zranenia neutrpeli.

Stánok, v ktorom požiar vypukol, nebol podľa hovorkyne mesta Bratislava Zuzany Onufer súčasťou vianočných trhov hlavného mesta. Podľa jej slov nemali majitelia stánku podpísanú nájomnú zmluvu s mestom a ani nepožiadali o zaujatie verejného priestranstva.

Vianočné trhy na Hlavnom a Františkánskom námestí v Bratislave budú najbližšie hodiny na základe požiadavky hasičov z bezpečnostných dôvodov uzatvorené. "Vo štvrtok (29.11.) by už mali byť opäť otvorené. Hlavné mesto bude o tom informovať," spresnila Onufer.

POZRITE AJ: VIDEO: Vianočné trhy v plameňoch: Hlavné námestie evakuovali

Hovorca bratislavskej mestskej polície Peter Pleva uviedol, že policajti si popoludní všimli kúdole dymu valiace sa z priestorov spred Roland café na Hlavnom námestí, kde začal horieť jeden zo stánkov. "Mestskí policajti do príchodu hasičov zabezpečili miesto požiaru a ľudí, ktorí sa v blízkosti nachádzali presúvali do bezpečia," priblížil.

Stánok, v ktorom vypukol požiar, nepatril k mestským vianočným trhom


Stánok na bratislavskom Hlavnom námestí, v ktorom vypukol v stredu popoludní rozsiahly požiar, nebol súčasťou vianočných trhov hlavného mesta. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Bratislavy Zuzana Onufer.

"S hlavným mestom nemali majitelia stánku podpísanú nájomnú zmluvu a ani hlavné mesto nepožiadali o zaujatie verejného priestranstva," podotkla hovorkyňa. Stánky, ktoré majú riadnu nájomnú zmluvu s hlavným mestom, majú v zmluve povinnosť dodržiavať požiarne a bezpečnostné predpisy.

Na požiar upozornili podľa slov Onufer príslušníci mestskej polície, ktorí informovali hasičov. Mestskí policajti do ich príchodu zabezpečili miesto požiaru a ľudí, ktorí sa v blízkosti nachádzali, presúvali do bezpečia. Vianočné trhy na Hlavnom a Františkánskom námestí v Bratislave budú najbližšie hodiny na základe požiadavky hasičov z bezpečnostných dôvodov uzatvorené. "Vo štvrtok (29.11.) by už mali byť opäť otvorené. Hlavné mesto bude o tom informovať," spresnila Onufer.