Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Hasiči v Žilinskom kraji mali pre intenzívny dážď zatiaľ jeden výjazd

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

Pred dažďom na severnom a strednom Slovensku varujú aj meteorológovia. V Žilinskom kraji vyhlásili výstrahu druhého stupňa pre celú Oravu, Liptov aj Turiec.

Žilina 20. augusta (TASR) - Dlhotrvajúci intenzívny dážď na severe Slovenska počas prebiehajúceho víkendu nespôsobil väčšie škody. Pre dvíhajúce sa hladiny riek a miestnych potokov zasahovali profesionálni hasiči do tejto chvíle v jednom prípade.

"Doposiaľ sme mali v súvislosti s daždivým počasím len jeden výjazd pri Ružomberku, kde dnes miestny tok vytopil pivnicu rodinného domu," potvrdilo pre TASR Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline s tým, že oblasť je riedko obývaná a situáciu v celom kraji priebežne sledujú.

Pred dažďom na severnom a strednom Slovensku varujú aj meteorológovia. V Žilinskom kraji vyhlásili výstrahu druhého stupňa pre celú Oravu, Liptov aj Turiec. Očakávajú sa tu úhrny zrážok 50 až 90 milimetrov, informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Miernejší prvý stupeň výstrahy platí pre okresy Čadca, Kysucké Nové Mesto a Žilina, kde môže podľa SHMÚ spadnúť 25 až 50 milimetrov zrážok.