Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Hasičom sa podarilo zlikvidovať požiar strechy Daňového úradu

Na archívnej snímke požiar strechy na budove Daňového úradu v Košiciach 27. februára 2018. Foto: TASR Milan Kapusta

Požiar vznikol v utorok (27.2.) približne o 10.30 h. Na miesto boli privolané hasičské zložky. Približne 160 pracovníkov daňového úradu bolo evakuovaných.

Košice 28. februára (TASR) - Požiar strechy budovy Daňového úradu (DÚ) v Košiciach sa hasičom podarilo zlikvidovať v utorok (27.2.) po 22.00 h. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Zuzana Farkasová.

"Celkovo pri udalosti zasahovalo 30 profesionálnych a dobrovoľných hasičov, ktorí sa požiar snažili uhasiť takmer 12 hodín. Zásah bol komplikovaný aj z dôvodu extrémne mrazivého počasia a silného vetra. Udalosť sa zaobišla bez zranení,"
uviedla Farkasová.

Požiar vznikol v utorok (27.2.) približne o 10.30 h. Na miesto boli privolané hasičské zložky. Približne 160 pracovníkov daňového úradu bolo evakuovaných. Príčina vzniku požiaru zatiaľ nie je známa.

Ako informovala hovorkyňa Finančnej správy SR Ivana Skokanová, DÚ Košice je v stredu zatvorený a nefunguje ani podateľňa. O všetkých zmenách bude finančná správa informovať prostredníctvom svojho portálu.

Daňový úrad sa do priestorov budovy, ktorá patrí Železniciam Slovenskej republiky, presťahoval k 1. novembru 2017.