Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Havária pri Klenovci si vyžiadala život 21-ročného spolujazdca

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

V obci Klenovec havaroval v stredu v noci 19-ročný muž z Hnúšte. Pri predchádzaní neprispôsobil rýchlosť jazdy podmienkam v cestnej premávke a vyletel z cesty. Jeho spolujazdec zraneniam podľahol.

Klenovec 2. novembra (TASR) - Pri dopravnej nehode v obci Klenovec zomrel v stredu 31. októbra 21-ročný muž. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Jana Vrbická, vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote začal trestné stíhanie za prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví.

Havária sa stala v stredu približne o 23.00 h v obci Klenovec. Volkswagen Golf šoféroval 19-ročný muž z Hnúšte po ulici Obrancov mieru od centra smerom na obec Kokava nad Rimavicou. "Pri prechádzaní ľavotočivou zákrutou, pred rodinným domom na suchej zjazdnej vozovke neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu vozidla a povahe vozovky, zišiel k pravej krajnici, následne mimo vozovku, kde prednou časťou vozidla narazil do zábradlia potoka, vozidlo preletelo cez potok, prevrátilo sa na strechu a dopadlo do koryta rieky. Následkom nehody utrpel 21-ročný spolujazdec z Hnúšte, ktorý sedel na zadnom sedadle, vnútorné poranenia, ktorým na mieste dopravnej nehody podľahol," konštatovala Vrbická.

V aute cestovali okrem vodiča ďalší dvaja 20-roční spolujazdci z Hnúšte. Spolu so šoférom utrpeli ťažké zranenia. Po odbere krvi zistili, že vodič jazdil pod vplyvom alkoholu. Namerali mu 1,34 promile. Nehoda je v štádiu vyšetrovania.