Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Haváriu malého lietadla na Orave vyšetrujú

Zmiznuté malé motorové lietadlo, po ktorom od večera vo štvrtok 18. mája 2023 pátrali na Orave, sa podarilo nájsť v piatok popoludní. Pilot nehodu neprežil. Na snímke miesto blízko nehody. Novoť 19. mája 2023. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Po zmiznutom malom lietadle pátrali na Orave od štvrtkového (18. 5.) večera. Mal ho riadiť profesionálny maďarský pilot, ktorý štartoval v Topoľčanoch a smeroval do Bielsko-Bialej v Poľsku.

Novoť 22. mája (TASR) - Haváriu malého lietadla v Novoti na Orave z minulého týždňa vyšetrujú. TASR to v pondelok potvrdili z ministerstva dopravy i priamo z Leteckého a námorného vyšetrovacieho útvaru.

"Vyšetrovanie prebieha. Preto až do okamihu oficiálneho ukončenia vyšetrovania nebudeme poskytovať žiadne závery alebo konštatovania, ani predbežné," uviedla Miriama Švikruhová z odboru komunikácie ministerstva dopravy.

Po zmiznutom malom lietadle pátrali na Orave od štvrtkového (18. 5.) večera. Mal ho riadiť profesionálny maďarský pilot, ktorý štartoval v Topoľčanoch a smeroval do Bielsko-Bialej v Poľsku. Z radarov sa stratilo zhruba o 18.45 h nad Oravskou Lesnou. Pilot mal vyslať aj tzv. SOS signál. Trosky lietadla spozorovali policajti v piatok (19. 5.) popoludní z vrtuľníka ministerstva vnútra v lesnom poraste v katastri obce Novoť v okrese Námestovo. Pilot nehodu neprežil.