Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Haváriu prežil bez zranení, obvinili ho za jazdu pod vplyvom alkoholu

Ilustračné foto Foto: TASR

Polícia v Revúcej vyšetruje dopravnú nehodu, kde havaroval 21-ročný muž bez vodičského oprávnenia a pod vplyvom alkoholu.

Licince 27. júna (TASR) - Mladý vodič pod vplyvom alkoholu havaroval v utorok 26. júna večer medzi obcami Licince a Gemerská Ves.

Ako pre TASR povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, vodič síce pri nehode neutrpel zranenie, no ohrozil ostatných.

Polícia v Revúcej vyšetruje dopravnú nehodu, kde havaroval 21-ročný muž bez vodičského oprávnenia a pod vplyvom alkoholu. „Vodič viedol osobné motorové vozidlo Ford Escort od Liciniec na Gemerskú Ves. Po výjazde z ľavotočivej zákruty neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, následkom čoho dostal šmyk. Vozidlo sa stalo neovládateľné, prešlo cez protismernú časť vozovky do ľavej priekopy a následne späť na vozovku, kde ostalo stáť v pravom jazdnom pruhu. Vodič neutrpel zranenie. Po vykonaní dychovej skúšky na alkohol mu namerali 0,65 miligramu alkoholu, čo je 1,35 promile,“ povedala Faltániová.

Vyšetrovateľ vodiča obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, začo môže byť potrestaný odňatím slobody až na jeden rok. Stíhaný je na slobode.