Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Hasiči lokalizovali lesný požiar pri Malej Lodine

Hasiči pokračujú s hasením rozsiahleho požiaru v katastri obce Malá Lodina v okrese Košice-okolie, ktorý vypukol ešte v stredu popoludní 20. júla 2022. Malá Lodina, 26. júla 2022. Foto: TASR František Iván

Príslušníci z modulu pozemného hasenia vykonávajú monitoring jednotlivých úsekov a dohášajú malé skryté ohniská.

Malá Lodina 28. júla (TASR) - Hasičom sa podarilo lokalizovať požiar lesného porastu v katastri obce Malá Lodina, ktorý vypukol ešte 20. júla. "V neprístupnom teréne je vytvorených 21 jazierok slúžiacich na hasenie lesného požiaru jazierkovým systémom a päť nádrží, z ktorých sa prečerpáva voda na hasenie požiaru," informovala vo štvrtok Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Príslušníci z modulu pozemného hasenia vykonávajú monitoring jednotlivých úsekov a dohášajú malé skryté ohniská. Na mieste udalosti momentálne zasahujú tri desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov s 13 kusmi hasičskej techniky.

Mesto Košice uviedlo, že požiar spôsobil na majetku Mestských lesov Košice obrovské, no zatiaľ nevyčíslené škody. Podľa predpokladov požiar vznikol nedbanlivosťou pri zakladaní ohniska.