Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Hasiči si precvičili zásah po zrážke motorového člna s vodným bicyklom

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Počas výcviku bolo nasadených spolu 16 kusov hasičskej techniky, z toho sedem člnov.

Nitrianske Rudno 12. júna (TASR) - Hasiči si v pondelok na vodnej nádrži v Nitrianskom Rudne (okres Prievidza) precvičili zásah po zrážke motorového člna s vodným bicyklom. Na súčinnostnom povodňovom cvičení sa zúčastnili príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) zo všetkých okresov kraja. Informoval o tom hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

"Cvičenie bolo zamerané na výkon záchranných prác na otvorenej vodnej ploche a zachytenie uniknutých ropných látok. Jeho cieľom bolo preverenie príslušníkov HaZZ Trenčianskeho kraja pri simulovanej udalosti, ktorou bola zrážka motorového člna s vodným bicyklom," uviedol Petrík.

Hasiči si podľa neho precvičili výkon záchranných prác na vodnej hladine, záchranu osôb na vodnej hladine z motorového člna, záchranu, transport a vyťahovanie osôb s následným poskytnutím predlekárskej prvej pomoci, tiež zachytávanie, zber, odstraňovanie a zabezpečenie uniknutých ropných látok na vodnej nádrži. Profesionáli si rovnako precvičili taktiku a nové postupy záchrany osôb na vodnej hladine pomocou člna s nízkym ponorom, ako i súčinnosť s členmi dobrovoľného hasičského zboru obce (DHZO) Nitrianske Rudno.

Na súčinnostnom povodňovom cvičení sa zúčastnilo 28 príslušníkov HaZZ zo všetkých okresných riaditeľstiev HaZZ v Trenčianskom kraji, ktorých doplnili štyria členovia DHZO Nitrianske Rudno. Počas výcviku bolo nasadených spolu 16 kusov hasičskej techniky, z toho sedem člnov.