Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Hasiči zasahujú v budove STU v Bratislave: K požiaru nedošlo

Na archívnej snímke dym stúpa z budovy Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU. Foto: TASR/Michal Svítok

V laboratóriách Fakulty chemickej a potravinárskej technológie došlo k väčšiemu zadymeniu.

Bratislava 10. apríla (TASR) - Krátko pred 9. h bol v utorok nahlásený požiar strechy Fakulty chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave. Ako TASR informovala manažérka pre komunikáciu STU Andrea Settey Hajdúchová, k požiaru na fakulte nedošlo.

Hasiči na mieste vykonali prieskum, pri ktorom prehľadali všetky priestory fakulty a snažili sa nájsť zdroj dymenia pod strechou budovy. "Zároveň na mieste vykonali aj kontrolné merania na prítomnosť nebezpečných látok v ovzduší. Žiadne nebezpečné látky nenamerali," uviedlo Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Bratislave. Na mieste zasahovalo 34 hasičov s deviatimi kusmi techniky.

"V laboratóriách fakulty došlo pri výskume len k väčšiemu zadymeniu, ktoré digestor odsal cez strechu von z budovy. Išlo o laboratóriá anorganickej technológie, kde sa vedci venujú vývoju nových kovových materiálov," informovala Settey Hajdúchová. Výučba a ďalšia pracovná činnosť na fakulte po obhliadke budovy hasičmi pokračuje.