Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Nehoda autobusu a auta si vyžiadala dvoch zranených ľud

Ilustračné foto. Foto: TASR/Ľuboš Forcoň.

Prvú pomoc zraneným poskytovali cestujúci z autobusu.

Nováky 20. júna (TASR)- Na Trenčianskej ulici v Novákoch sa v utorok (19.6.) dopoludnia zrazilo osobné auto s diaľkovým linkovým autobusom. Pri nehode, ktorá si vyžiadala dvoch zranených ľudí, zasahovali príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Prievidze s jedným vozidlom, informoval v stredu TASR hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

"V dôsledku dopravnej nehody sa zranili dve osoby, posádka osobného motorového vozidla, pričom jedna osoba zostala zakliesnená vo vnútri automobilu. Prvú pomoc zraneným poskytovali cestujúci z autobusu, v ktorom sa vrátane vodiča nachádzalo 14 osôb, všetci boli bez zranení," opísal Petrík.

Zasahujúci hasiči podľa neho poskytli zraneným predlekársku pomoc, ošetrenie a pomocou hydraulického zariadenia vyslobodili uviaznutú osobu z vozidla. "Po príchode zdravotníkov Záchrannej zdravotnej služby boli zranené osoby naložené na nosidlá, transportované do sanitky a následne odvezené na ďalšie ošetrenie do nemocnice. Havarovaný automobil hasiči zabezpečili proti vzniku požiaru a asistovali pri naložení na vozidlo odťahovej služby," dodal.