Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

V Prievidzi horelo osobné auto, príčinu požiaru vyšetrujú

Zásah hasičov si v pondelok 11. apríla 2022 večer vyžiadal požiar osobného auta (na snímke) na ulici T. Vansovej v Prievidzi. Foto: TASR - KR HaZZ Trenčín

Na mieste boli i policajti, ktorí uzatvorili úsek cesty.

Prievidza 12. apríla (TASR) - Zásah hasičov si v pondelok (11. 4.) večer vyžiadal požiar osobného auta na ulici T. Vansovej v Prievidzi. Oheň likvidovali štyria príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Prievidze s jedným kusom techniky. TASR o tom v utorok informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Plameň zasiahol celé auto, ktoré sa pred príchodom hasičov neúspešne pokúšal uhasiť vodič pomocou hasiaceho prístroja. Na mieste boli i policajti, ktorí uzatvorili úsek cesty.

"Prievidzskí hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch nasadili na likvidáciu požiaru jeden vysokotlakový prúd s penotvorným roztokom," opísal Petrík.

Súčasne pomocou sorpčného hada podľa neho hasiči zabezpečili kanálovú vpusť na účel zamedzenia úniku prevádzkových kvapalín do kanalizácie.

Požiar zlikvidovali hasiči krátko po 17.30 h, následne asistovali pri naložení auta na vozidlo odťahovej služby a prostredníctvom absorpčnej látky z vozovky odstránili uniknuté prevádzkové kvapaliny.

Pri udalosti sa nikto nezranil, príčinu vzniku požiaru zisťujú, dodal Petrík.