Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Stupave narazilo auto do plynovej prípojky, evakuovať museli 21 ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Na mieste nehody merali hasiči ovzdušie na zistenie prítomnosť metánu v ovzduší a realizovali na havarovanom vozidle, ktoré bolo prevrátené na strechu, protipožiarne opatrenia.

Stupava 16. júna (TASR) – V Stupave na Dlhej ulici narazilo pred pol štvrtou hodinou ráno auto do plynovej prípojky pred rodinným domom. Hasiči preto museli evakuovať 21 ľudí z okolitých domov do hasičského evakuačného autobusu. TASR o tom informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

Na mieste nehody merali hasiči ovzdušie na zistenie prítomnosť metánu v ovzduší a realizovali na havarovanom vozidle, ktoré bolo prevrátené na strechu, protipožiarne opatrenia. "V spolupráci s prítomnými plynármi zastavili unikajúci plyn. V súčasnosti sa evakuovaní obyvatelia už mohli vrátiť do ich obydlí," uviedlo operačné stredisko.

Z miesta zásahu neboli nahlásené žiadne zranené osoby. Pri tejto nehode zasahovalo 17 hasičov so šiestimi kusmi hasičskej techniky.

Polícia informuje, že 22-ročný vodič auta z doposiaľ presne nezistených príčin narazil do plynovej prípojky a následne aj do stĺpa telefónneho vedenia. "Po dopravnej nehode si nesplnil povinnosti účastníka dopravnej nehody a z miesta nehody ušiel," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková. Policajti však vodiča zakrátko vypátrali a eskortovali na policajné oddelenie.