Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Zápach z požiaru haly vo Vlčkovciach cítili až v Trnave

Ilustračná snímka. Foto: HZS Středočeského kraje

Zhorela pri ňom vnútorná časť haly, strojovňa s dojacou technikou, škody boli predbežne odhadnuté vlastníkmi na viac ako 350.000 eur.

Vlčkovce 2. augusta (TASR)- Polícia vyšetruje príčiny požiaru, ku ktorému došlo v utorok 1. augusta pred 21. hodinou na farme vo Vlčkovciach pri Trnave. Zhorela pri ňom vnútorná časť haly, strojovňa s dojacou technikou, škody boli predbežne odhadnuté vlastníkmi na viac ako 350.000 eur.

Vyšetrovateľ obhliadol miesto zhoreniska a dnes budú na mieste zisťovať príčiny požiaru aj experti z Kriminalisticko – expertízneho ústavu z Bratislavy. K zraneniu osôb ani k úhynu zvierat na farme nedošlo. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Podľa hovorkyne hasičov v Trnave Júlie Kedrovej zasahovali hasiči z Trnavy, Serede a dobrovoľní hasiči z obcí Križovany nad Dudváhom a Vlčkovce. "Z dôvodu rizika zrútenia strešnej konštrukcie haly bol z pracovného koša výškovej techniky jedným lafetovým prúdom ochladzovaný vonkajší plášť s technologickými zariadeniami," uviedla Kedrová. Prácu hasičom sťažovalo silné zadymenie. Priestory boli podľa hovorkyne odvetrané pomocou pretlakového ventilátora. Ovzdušie bolo monitorované, zápach z požiaru však bolo intenzívne cítiť aj v 10 kilometrov vzdialenej Trnave.

Utorkový požiar nebol podľa hovorkyne pre miestnu farmu, ktorá má objekty vo Vlčkovciach a neďalekom Majcichove, prvý. V roku 2012 im zhorel stoh a v roku 2008 senník a technológie vo Vlčkovciach, v roku 2010 riešili únik plynu v Majcichove.