Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Headlinermi Baníckeho jarmoku budú IMT Smile, Polemic a Iné Kafe

Skupina Polemic. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Už neodmysliteľnou súčasťou otvorenia jarmoku je Banícky sprievod, ktorý sa teší veľkej popularite a každoročne sa do neho zapojí viac ako stovka ľudí.


Prievidza 13. augusta (TASR)- Vystúpenia miestnych umeleckých zoskupení, ale i koncerty kapiel IMT Smile, Polemic a Iné Kafe, Banícky sprievod mestom, kolotoče a stánky s rôznym tovarom ponúkne tradičný Banícky jarmok v metropole hornej Nitry. Už 33. ročník podujatia, ktoré pripravila Prievidza v spolupráci s Kultúrnym a spoločenským strediskom (KaSS), oživí mesto 8. až 10. septembra.

"Počas troch jarmočných dní sa na pódiu vystrieda množstvo účinkujúcich, ktorí do nášho mesta prinesú zábavu, dobrú náladu a známe hity," povedala riaditeľka KaSS v Prievidzi Dana Horná.

Už neodmysliteľnou súčasťou otvorenia jarmoku je podľa nej Banícky sprievod, ktorý sa teší veľkej popularite a každoročne sa do neho zapojí viac ako stovka ľudí. "Kultúrny program otvorí 8. septembra popoludní slávnostný ceremoniál, v rámci neho sa tradične predstaví Banícky spevokol Kahanec," doplnila.

V rámci prvého jarmočného dňa 8. septembra sa na pódiu na Námestí J.C. Hronského predstaví Poluvská muzika s Divadelnou spoločnosťou, česká kapela O5 a Radeček, Sway Band, Iné Kafe a víťaz ankety na Facebooku KaSS IMT Smile. Deň ukončí diskotéka DJ-a Mathiasa. "Program na Baníckom jarmoku 2017 však nebude len o hudbe, ale aj o tanci a športe, ten budú môcť návštevníci zažiť v druhý jarmočný deň 9. septembra. Počas neho sa predstaví Tanečná skupina Fantastic, po nej bude nasledovať jumping maratón. Popoludnie bude patriť regionálnym umelcom a podvečer sa predstaví formácia Six string theory projekt, v rámci nej vystúpi prievidzský rodák Jozef Bobula, ktorý dlhodobo úspešne pôsobí v americkom Las Vegas ako hudobník," priblížila riaditeľka KaSS v Prievidzi.

Návštevníci budú vidieť v tejto deň i vystúpenie kapiel Funky Emotions, Starmania a ďalšej skupiny z ankety KaSS - Polemicu. Posledný jarmočný deň, nedeľa 10. septembra bude patriť folklóru, vystúpi Folklórny súbor Vtáčnik, tanečný folklórny súbor Senioři Šumperk, heligonkárky sestry Bacmaňákové a Sebedražská dychová hudba.

"Tradičný jarmok je aj tento rok spojený s príležitostným trhom, kde návštevníci nájdu najrozmanitejší sortiment. Nebudú chýbať ani zábavné atrakcie, ktoré budú umiestnené v Mestskom parku a na parkovisku pred Zimným štadiónom či hospodársky dvor so zvieratami," dodala Horná.