Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Hladiny riek pri Revúcej klesajú, najvyššie výstrahy zrušili

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

V troch obciach však zostáva v platnosti druhý stupeň povodňovej aktivity.

Revúca 16. februára (TASR) – Hladiny vodných tokov v okrese Revúca dnes klesli. Vďaka tomu mohol byť zrušený tretí stupeň povodňovej aktivity vo všetkých troch obciach, v ktorých bol vyhlásený v uplynulých dňoch. TASR o aktuálnej situácii v regióne informoval prednosta Okresného úradu v Revúcej Peter Balogh.

"V Muránskej Dlhej Lúke odvolali tretí stupeň povodňovej aktivity dnes o 12.00 h. O 15.00 h bol odvolaný aj v Mokrej Lúke a Kameňanoch," uviedol prednosta, podľa ktorého vo všetkých troch dedinách zostáva v platnosti druhý stupeň povodňovej aktivity. "Celkovo tak v súčasnosti máme v okrese deväť obcí s vyhláseným druhým stupňom," dodal s tým, že druhý stupeň pretrváva tiež na celom toku riek Muráň a Turiec, vrátane prítokov.

Všetky obce sú podľa jeho slov pripravené aj na prípadné zhoršenie situácie. "Všade boli podľa ich požiadaviek privezené vrecia a piesok. Hasiči im navyše zapožičali protipovodňové bariéry," priblížil Balogh. Oproti pondelku 15. februára však podľa jeho slov aktuálne prevláda v okrese priaznivejšie počasie a zrážky ustali.