Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Hladiny vodných tokov v okresoch Revúca a Rimavská Sobota opäť stúpajú

Na snímke rozvodnená rieka Rimava v obci Čerenčany v okrese Rimavská Sobota počas tretieho stupňa povodňovej aktivity dňa 15. februára 2016. Foto: TASR - Branislav Caban

V okrese Rimavská Sobota je v súčasnosti vyhlásený druhý stupeň povodňovej aktivity v troch obciach.

Revúca/Rimavská Sobota 19. februára (TASR) – Hladiny vodných tokov v okresoch Revúca a Rimavská Sobota začali po aktuálnych výdatných zrážkach opäť stúpať. Ani v jednej obci však zatiaľ nebolo nutné vyhlásiť tretí stupeň povodňovej aktivity.

„Oproti minulému týždňu bol zrušený druhý stupeň povodňovej aktivity v Muránskej Dlhej Lúke, ktorá sa tak vrátila do normálu. V ôsmich ďalších obciach okresu zostal ešte zachovaný druhý stupeň povodňovej aktivity,“ uviedol prednosta Okresného úradu v Revúcej Peter Balogh s tým, že rovnaký stupeň zostáva v platnosti aj na vodných tokoch Muráň a Turiec vrátane ich prítokov. „V našom okrese však stále prší, takže ešte môže dôjsť k zhoršeniu situácie a vyhláseniu tretieho stupňa,“ dodal.

V okrese Rimavská Sobota je v súčasnosti vyhlásený druhý stupeň povodňovej aktivity v troch obciach. „Znova prší a hladiny vodných tokov pomaly stúpajú. Ak to bude takto pokračovať, môžeme očakávať zhoršenie situácie, keďže zem je už napitá vodou a ďalej ju neabsorbuje,“ informoval TASR Karol Anger, vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu v Rimavskej Sobote. Ako dodal, situáciu aktuálne monitorujú priamo v teréne.