Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Hlasovacie právo využili všetci klienti ZSS v Rohožníku

Ilustračné foto Foto: TASR/Vladimír Benko

Prostredníctvom prenosnej volebnej schránky sa na voľbách zúčastnilo 29 seniorov.

Rohožník 5. marca (TASR) – Svoje právo hlasovať v dnešných voľbách do Národnej rady SR využili aj klienti Zariadenia sociálnych služieb (ZSS) v Rohožníku na Záhorí. Prostredníctvom prenosnej volebnej schránky sa na voľbách zúčastnilo 29 seniorov.

Medzi 30 klientmi zariadenia sú nielen obyvatelia Rohožníka, ale aj seniori z iných obcí na Záhorí, dokonca i z Bratislavy. "Právo voliť využili všetci seniori, ktorých tu máme, s výnimkou jednej klientky, ktorá išla voliť do miesta svojho trvalého bydliska. Ostatní volili prostredníctvom prenosnej schránky," informovala opatrovateľka Mária Chválová, ktorá asistovala seniorom pri voľbách.

Obec Rohožník zriadila ZSS vlani v marci, oficiálne začalo zariadenie fungovať 29. marca 2015. Sídli v dvojpodlažnej zrekonštruovanej budove, ktorá v minulosti slúžila ako základná škola. Okrem pobytových sociálnych služieb v zariadení pre seniorov a v zariadení opatrovateľskej služby poskytuje ZSS aj terénnu opatrovateľskú službu priamo v domácnosti u klienta.

V obci Rohožník je takmer 2900 oprávnených voličov, ktorí volia v troch volebných okrskoch. Podľa starostu obce Petra Švárala je priebeh volieb pokojný a bezproblémový, voliči prichádzajú priebežne.


Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE