Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Hlasovanie sa začalo na Zemplíne včas, komisie nemajú hlásené problémy

Na snímke volička vhadzuje obálku s hlasovacím lístkom do prenosnej volebnej schránky v zariadení opatrovateľskej služby Prameň nádeje v Trebišove 30. septembra 2023. Foto: TASR - Roman Hanc

Pokojný začiatok volieb evidujú aj v okresoch Michalovce a Sobrance.

Trebišov/Michalovce 30. septembra (TASR) - Otvorenie všetkých volebných miestností načas a zatiaľ bezproblémový priebeh hlásia okresné volebné komisie na Dolnom Zemplíne. "Zatiaľ je pokoj, nie sú žiadne problémy, o 7.00 h sa otvorili volebné miestnosti, dosiaľ nám nikto nič nehlásil," uviedol pre TASR predseda okresnej volebnej komisie (OVK) v Trebišove Jozef Novák.

Trebišovský okres zahŕňa 82 obcí a 128 volebných okrskov. Členovia okresnej komisie navštívia počas dňa vybrané volebné okrsky. "Máme k dispozícii auto, tak sa členovia vydajú po dvoch, troch po jednotlivých okrskoch. Keď bude nejaký problém, bude sa riešiť, buď sa pôjde priamo na miesto, alebo telefonicky, podľa toho, ako to bude závažné," skonštatoval Novák.

Pokojný začiatok volieb evidujú aj v okresoch Michalovce a Sobrance. "Podľa toho, čo vieme, máme otvorené všetky volebné miestnosti, nemáme hlásenie o žiadnych problémoch," potvrdil zapisovateľ OVK v Michalovciach Tomáš Lajterčuk. V oboch okresoch evidujú spolu 183 okrskov v rámci 125 obcí.

Žiadne narušenia nemali ráno hlásené ani v okrese Vranov nad Topľou na Hornom Zemplíne. "Zatiaľ je všetko v poriadku, miestnosti sú otvorené, členovia komisie sa počas dňa chystajú aj do terénu," povedala pre TASR zapisovateľka OVK Dominika Baníková s tým, že v okrese je celkovo 93 okrskov. Právo voliť v okrese má zhruba 68.000 obyvateľov, z toho 19.000 v meste Vranov nad Topľou.