Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Hlavné mesto sa pustilo do obnovy zábradlí

Foto: TASR

Obnova zábradlí je naplánovaná do konca októbra.

Bratislava 24. augusta (TASR) - Hlavné mesto sa v týchto dňoch pustilo do obnovy zábradlí. Ide o jeden z čiastkových, resp. menších rozvojových projektov, na ktoré mestská samospráva vyčlenila ušetrené peniaze v rámci pilotného projektu Milión pre Bratislavu. Počas prác mesto plánuje opraviť celkovo 22 kilometrov zábradlí s tým, že nepotrebné odstráni a tie v zlom stave vymení za nové alebo natrie. TASR o tom dnes informovala Katarína Kohútiková z bratislavského magistrátu.

S odstraňovaním zbytočných zábradlí, ktoré zároveň znehodnocujú celkový vzhľad verejných priestorov, začalo hlavné mesto minulý týždeň. Doteraz samospráva demontovala zábradlia napr. na Bajkalskej, Vazovovej, Búdkovej, Botanickej, Tomášikovej, Šustekovej a Jégeho ulici, ale aj na Námestí hraničiarov a na Nábreží arm. gen. L. Svobodu. Úplne nové zábradlie sivej farby pribudlo na Patrónke.

Rovnako minulý týždeň sa začalo s natieraním zábradlí. Časť z nich, zhruba v dĺžke osem kilometrov, ktoré odsúhlasil Krajský dopravný inšpektorát, je natieraná na sivo. Zvyšných približne 14 kilometrov bude mať pre bezpečnosť cestnej premávky červeno-biely náter. Nové nátery tak majú napr. zábradlia na Dunajskej, Šancovej, Špitálskej či Štefánikovej ulici a tiež na Námestí SNP a Račianskom mýte.

"Zároveň sa nám podarilo s naším dodávateľom vyrokovať zapojenie ľudí bez domova do týchto prác, čiže na oprave zábradlí by v krátkej budúcnosti mohli spolupracovať aj ľudia bez domova. Vedeli by sme tak nielen skrášľovať naše verejné priestranstvá, ale aj pomôcť tým, ktorí to potrebujú," skonštatoval bratislavský primátor Ivo Nesrovnal.

Obnova zábradlí je naplánovaná do konca októbra.