Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Hliník n. Hronom chce zvýšiť energetickú efektívnosť obecných budov

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Na projekty zvýšenia ich energetickej efektívnosti chce získať prostriedky z Operačného programu Kvalita životného prostredia.

Hliník nad Hronom 24. marca (TASR) - Samospráva v Hliníku nad Hronom chce v blízkej budúcnosti riešiť zlý stav budovy obecného úradu aj obecnej knižnice. Na projekty zvýšenia ich energetickej efektívnosti chce získať prostriedky z Operačného programu Kvalita životného prostredia.

"V prvom rade potrebujeme vymeniť strechu, zatepliť, vymeniť okná a dvere. Projekt počíta aj s výmenou elektrického vedenia, kúrenia. Tieto budovy majú desiatky rokov," podotkol starosta Vladimír Mikuláš s tým, že napríklad s budovou obecného úradu sa za 60 rokov nič nerobilo. V katastrofálnom stave je podľa jeho slov aj kotolňa.

Výzvy na predkladanie ponúk už obec zverejnila aj vo vestníku verejného obstarávania. Predpokladaná hodnota zákazky v prípade obecného úradu je približne 516.400 eur a knižnice 372.400 eur. Ponuky v oboch prípadoch je možné podávať do 11. apríla.

Starosta konštatoval, že situáciu so zlým stavom budov musia riešiť aj v tom prípade, ak sa obci nepodarí európske prostriedky získať. "Určite nie naraz obidve budovy, ale určite to budeme musieť riešiť napríklad nejakým úverom," dodal v tejto súvislosti.